Min mor og jeg så Kongens Nei på kino når den gikk for en del år siden. Da satt vi på midten på en rad og det var full sal. Og typisk som det var så måtte jeg på do. Midt under filmen. Og jeg hadde nettopp vært før filmen startet. Og jeg drøyde ganske lenge. Ville ikke forstyrre folk som så på filmen. Men så på en rad foran gikk det en som også skulle på do, og da tok jeg motet til meg og fulgte etter. Tråkket på et par tær her og der. Følte veldig på angst når jeg satt på dass og vurderte å ikke gå tilbake. Men jeg gikk tilbake og satte meg, tråkket på enda flere tær på veien. Da bestemte jeg meg at aldri mer! Så etter den opplevelsen har jeg alltid sittet enten foran hvor det bare er å gå eller ytterst. Også på teater og konserter. Og på bussen, trikk, T-bane… Aldri skal jeg sitte midten i salen med mange folk rundt meg. Noen steder. Da må jeg bare på do med engang og tråkke enda flere på tærne.

Nå skal vi på kino til helgen, hadde ikke broren min bestilt plasser foran kunne jeg ikke blitt med. Rett og slett.

Alltid ytterst uansett hvor og uansett situasjon!

Det ble tur i dag og. Bruker det fine været når jeg kan. Har vært digg med regn og kjølige dager, det er de som er best egentlig, når det er 15 grader og skyet med litt vind, da koser jeg meg. Det er litt varmere i dag, men prøver å nyte det nå mens det fortsatt ikke er solstek.

Det er fint å gå langs kyststien på Bygdøy. Det har blitt en av mine favoritturer nå. En runde jeg må ta innimellom. Akkurat i dag var det litt fuktig pga regnet i går, men da går jeg bare veldig sakte og rolig så jeg ikke sklir. Og det står det skal være dyr på beite her, men det har jeg enda ikke sett noe til. Hadde vært veldig artig å se en ku eller to.

Jeg har ikke vært så motivert i det siste, ikke vært flink når det kommer til momsing mellom måltidene. Vet ikke helt hva det kommer av, men sånt skjer innimellom. Men heldigvis har det å gå tur vært noe jeg vil gjøre, og har gjort. Men det gjør bare at vekta står stille. Jeg går verken opp eller ned. Jeg har mye å ta tak i der, og det vet jeg godt. Og det er en god start å selv se hva som er feil og vite hva som må gjøres.

Men nå må jeg nesten gå litt videre her. Tenkte å gå helt til Huk og ta buss tilbake og dra hjem. Har en gjøremålsliste i dag jeg må igjennom også.

Kladdet i notater kl. 07.49 på en brygge langs kyststien på Bygdøy.

På lørdag var vi på stolpejakt i Lillestrøm før vi også tok oss en tur innom byfesten og så litt i boder og butikker.

På søndag tok jeg en morgentur opp til Aamodtdammen. Det er ikke så langt å gå dit, men det er en bratt og kjedelig vei så det føles langt. Men det tar ca 25 minutter å gå. Da jeg kom opp dit var det som å komme tilbake til barndommen for jeg var der mye på skoleturer før. Og på hele turen så jeg ikke et menneske. Det er veldig fin natur der oppe, fiske og bademuligheter og du kan gå videre inn i skogen og havne på nye steder og andre steder. Jeg har veldig lyst til å finne den Milorghula som skal være oppi skogen der en plass, men må finne et greit terreng å gå for jeg er ikke interessert i å klatre i fjell. Når jeg kom hjem spiste jeg frokost og sovnet på sofaen. Da jeg våknet fikk jeg lyst på en ny tur til Lillestrøm og sjekke ut litt mer av tilbud som byfesten hadde. Jeg kon hjem med to bukser og to bøker. Ikke at det var på tilbud, men uansett fornøyd.

Jeg vet vi er godt ute i juni allerede, men bedre sent enn aldri, hva?

-Under 120kg

-Ta sunne valg i mat og drikkeveien

-Gå mer på stolpejakt

-Gå mer turer generelt

-Gå 10’000 skritt oftere

-Trene mye mer med appene jeg har og betaler for å ha. De heter LazyFit, Justfit og BetterMe

-Trene mer med hulahoopen

-Lese ut et par bøker iallfall

-Gå mer til og fra jobb

-Prøve ut fler oppskrifter på vektklubben

-Ha sunne og varierte matpakker på jobb ved hjelp av oppskrifter på Vektklubben

-Blogge mer

-Telle ned til sommerferien i juli

Nå har jeg en ny måned å fortsette på, noe jeg skal. Jeg bare fortsetter og ser hvor langt jeg kommer.

Dette er hva jeg vil jobbe med og har allerede jobbet med denne måneden, og andre måneder også forsåvidt, men vil gjøre det enda litt mer motiverende å holde på med.

Det er bare å jobbe på som det heter!

Da var det tilbake til hverdagen igjen etter en veldig fin båttur på Colorline Fantacy med jobben. Første kvelden ble litt spolert da jeg måtte legge meg på lugaren før showet startet kl. 19 pga mye sjø og jeg orket ikke mer. Men jeg brukte sjøsykearmbånd og ble egentlig aldri veldig dårlig, bare uvel og at det hjalp å ligge. Første året var mye verre, da var jeg i seng 19 og klarte ikke å komme meg ut av senga for å ta på pysj før 04 og da skulle jeg opp om to timer og ta piller. Men sånn var det heldigvis ikke nå og det er jeg glad for. Holdt ut mye lenger andre kveld, fikk sett show, spilte litt og sjekket ut båten mer. Håper på fler sånne turer for det er veldig koselig. Og vi fikk lugar med vindu og det var helt supert! Jeg koste meg veldig på lugaren altså, vindu, tv og kryssord og man kan nesten bo der.

Første kvelden var det buffet til middag. Og det er veldig fint for det er så mye godt å velge i! Verste med det er køene som aldri beveger seg. Da merker jeg det på humør og tålmodighet, jeg er virkelig ingen kø-person. Men så var det å velge smart og sunt. Jeg syns det er veldig lett egentlig. Jeg valgte litt forskjellig, som laks, ris, kald kalkunsalat som var helt nydelig, noen poteter og brokkoli. Andre porsjon tok jeg mer av den kalkunsalaten og noen kylling nuggets som også var veldig gode. Til dessert valgte jeg sjokolademousse med vaniljesaus og en creme brulee, den var ikke noe god så muttern fikk den. Og jeg drakk solo til. Men hvis jeg skal gå å hente mat selv så er jeg avhengig av å sitte ytterst så det blir lett for meg å gå. Jeg gidder ikke sitte trangt mellom folk og presse meg forbi mellom trange plasser og stoler altså. Jeg er veldig klar over min størrelse og vil ikke plage folk med valker i fjeset mens de spiser.

Andre kvelden hadde vi bord på Oceanic A La Carte, og der fikk vi servert ved bordene, noe som også er veldig fint. Da slipper jeg å bekymre meg om hvor jeg sitter også og satt da ved vindu og fikk sett når vi kjørte under Storebelt broen. Til middag fikk vi oksefilet og panna cotta til dessert, veldig godt! Og jeg valgte solo som drikke denne kvelden også.

Til frokost tok jeg en tallerken med vannmelon, brød med ost og paprika, agurk, men så tok jeg også noen frokostpoteter og smakte på litt annet som så litt godt ut, men prøvde å holde måten med valgene. Til drikke ble det eplejuice. Da var det ikke lunsj før i to tiden.

Jeg syns jeg var flink med valgene mine, for det meste sunt, med litt smak av litt annet. Men det er tydelig at tyskere har andre matvaner, for frokostpoteter og små pølser er noe jeg ikke er vant til å se på frokostbordet. Og veldig mange av dem på båten var veldig store også, noe som også ga motivasjon til å ta sunne valg og holde meg til de to rundene jeg tok.
    

Og jeg har ikke gått opp noe nevneverdig i vekt heller, ikke annet enn det som er forventet. Så det blir bare å fortsette med trening og gå turer nå framover igjen. Trente ikke på båten, men vi fikk gått endel i trapper og når vi var på land i Kiel.

Dette var meg i fjor, noen kilo lettere, klar for Kieltur med jobben. I dag er det tid for tur igjen. Har med meg den samme buksa som på bildet, men reiser i noe annet.

Jeg er som vanlig nervøs for dette her. Jeg har det med å bli sånn i et par dager før tur. Og når jeg er på tur blir det mye inntrykk og nye steder, folk og ting og tang. Og når jeg kommer hjem slukner jeg på bussen og hjemme på sofaen resten av dagen. Mest nervøs er jeg for Nano. Han er trygg hos matbroren sin, men han er veldig knyttet til oss og har det med å mase når han savner oss. Men jeg vet det pleier å gå seg til.

Men da må jeg gjøre ting ferdig her så vi blogges på lørdag når jeg er hjemme igjen.

-Under 120kg -Det ble bare tull denne gangen så jeg fikk aldri veid meg, men jeg var uansett ikke langt målet sist jeg målte meg. Så det er bare å fortsette denne måneden også. Og jeg vet godt hvorfor det går så tregt og hva jeg må endre. Også er ikke tall på vekt noe jeg gidder å henge meg oppi, derfor veier jeg meg bare i starten og i slutten av måneden. 

-Ta sunne valg i mat og drikkeveien

Det har gått veldig bra. Nå spiser jeg som regel sunt og variert da. Og drikker veldig lite brus. Går mye i zeroh og Fun light saft, min måte å drikke vann på, men med smak.

-Gå mer på stolpejakt

Vi har vært på noen turer, men denne måneden har varmen vært litt for intens etter hva min kropp tåler dessverre. Jeg kaller det terror-varme når det blir intens og hele tiden uten pause, klar blå himmel uten et tegn til en sky. Da blir jeg sliten og oppgitt.

-Gå mer turer generelt

Har gått en tur hver dag.

-Gå 10’000 skritt oftere

Har bare 8 dager av 31 jeg ikke klarte 10’000 skritt denne måneden.

-Trene mye mer med appene jeg har og betaler for å ha. De heter LazyFit og BetterMe

Det startet bra, men så fikk jeg vondt i ryggen så jeg trente ikke med appene på to uker. Startet igjen på slutten av måneden.

-Trene mer med hulahoopen

Det ble det minimalt med dessverre. Har noe med interesse å gjøre, kan bli litt kjedelig. Pluss at jeg har hatt vondt i ryggen og man skal ikke bruke den når man har smerter.

-Lese ut et par bøker iallfall

Leste ut en bok. Holder på med en bokserie nå som jeg er veldig inni nå så blir vel fler utleste bøker etterhvert.

-Kose meg med pølse, is og kake på 17.mai

Det gjorde jeg så absolutt!!

-Gå mer til og fra jobb

Det har jeg ikke gjort ennå. Det er en veldig kjedelig vei så er ikke helt motivert til det ennå. Må helt vært på vei hjem også så jeg ikke er svett og stinker på jobb.

-Prøve ut fler oppskrifter på vektklubben

Prøvde en oppskrift på en smoothie som smakte helt pyton. Og prøvde en oppskrift på en mousse som var grei.

-Ha sunne og varierte matpakker på jobb ved hjelp av oppskrifter på Vektklubben

Har vært sunt, men lite variert, ikke brukt oppskrifter.

Nå har jeg en ny måned å fortsette på, noe jeg skal. Jeg bare fortsetter og ser hvor langt jeg kommer.

Dette er hva jeg vil jobbe med og har allerede jobbet med denne måneden, og andre måneder også forsåvidt, men vil gjøre det enda litt mer motiverende å holde på med.

På søndag var det flydag på Kjeller på Lillestrøm. Det var stilt ut forskjellige fly, et lite museum, mange forskjellige boder med mye forskjellig, mat og drikke osv osv. Is og drikke ble det utsolgt med. Og jeg spiste stekt carry krydder og det var utrolig godt! Og det ble show i luften med forskjellige fly.

Mitt høydepunkt, eller min families høydepunkt var når vi fikk kjøre i helikopter. Fra å gå fra at jeg ikke skulle sitte på i noe, til å stå i kø i et par timer i kø, 650kr per sete, og ikke være nervøs lenger. Jeg overtenkte dette hele tiden, jeg er veldig klar over min størrelse og vekt, og var litt stressa for det. Men når han vi betalte hos ikke sa noe om det, det ikke sto info så må det vel gå bra, noe det gjorde. Det var en utrolig opplevelse.

Meg og min mor veldig fornøyde

Utsikt fra helikopteret.