Med dette bildet tatt på 17.mai i fjor ønsker jeg deg som leser en fin 17.mai uansett åssen du feirer dagen.

Her startet dagen klokka 05, med toast og et kaldt glass eplejuice. Nano er stelt og finstasen er nå på. Vi skal til Oslo, på kransenedleggelse på Vår frelsers gravlund, spise is og pølse og se kanonskudd klokka 12. Det er vår tradisjon. Hva vi gjør mellom gravlund og kanoner får vi se på, pleier å bli en tur i Slottsparken og høre på litt korpsmusikk. Før spiste vi lunsj på Det norske teatret, men det har ikke skjedd etter Corona, så det må vi få til igjen neste år. Men nå er altså Norges nasjonaldag her så vi får bare kaste oss ut i det og ta ting som det kommer og satse på at dagen blir så fin som mulig.

Gratulerer med dagen! 🇳🇴

 

Hvor har folk fått det tullet fra? Det er absolutt IKKE barnas dag! Det er alles dag! NORGES! Vi feirer da grunnloven og det som skjedde på Eidsvoll i 1814. Var det noen barn med på det? Den yngste som var med der var vel 17 år eller noe, og på den tiden var man da voksen etter konfirmasjon. Sa de som skrev under på grunnloven at dette var barnas dag? Ikke som jeg har hørt iallfall. Så nei. 17.mai er ikke barnas dag.

Dette er i grunn dagen de er mest i veien egentlig. Foreldre som prøver å få andre til å prioritere barna først i alt på steder som det er kø, barnevogner i hytt og pine, skrik og skrål, grining og mas. Greit nok at de har barnetog på skolen. Det var jo jeg med på også det. Eller mer truet med på. Vi måtte være med selvom det var fri. Lærere sa når noen sa at de ikke ville at man måtte være med eller sitte i klasserommet og jobbe med matte. Men hvor var lærerne selv da? De møtte da aldri opp?! Det var FAU som hadde ansvaret for alt på skolen den dagen. Mens lærere tok seg fri og var enten hjemme eller ute med familie. Hvorfor er 17.mai fridag for lærere og ikke elever? Er nok mange som helst vil slippe å gå i det toget, jeg ville egentlig ikke, men måtte. Jeg ville inn til Oslo jeg. Men så fort jeg var over på ungdomsskolen så har vi dratt til Oslo den dagen.

Og jeg må ikke se på barnetoget, men å høre på korpsmusikk er bare hyggelig. Og dra på kransenedleggelse på Vår frelsers gravlund, ta en pølse og is, se litt på folkeliv og høre kanonsalutt fra festningen før man drar hjem til kake. Er ikke mye i det som tilsier at det er barnas dag altså. Men jeg liker 17.mai. Jeg liker å vise at barn ikke eier den dagen akkurat som de ikke eier andre dager. Barn er med fordi folk får seg dem, de har ikke noe valg for de kan ikke bli igjen hjemme alene.

Man kan feire dagen like bra uten dem, hvis ikke bedre. Og roligere og fredeligere.

Jeg har i et par dager hatt litt vondt i ryggen, men når jeg våknet i dag var den verre. Jeg kjenner igjen smertene og det er på samme sted som det pleier hver gang jeg har sånn vondt som dette. Det er en gammel vridningsskade som blusser opp innimellom, uten at jeg har gjort noe overanstrengt egentlig, men også når jeg har bært for tungt (det jeg gjør på bildet har ingenting med dette å gjøre, da jeg gjorde dette var ikke ryggen så vond.) eller vridd meg spesielt uten å ha trengt over det. Jeg må rett og slett bare være forsiktig, bevege meg og bare la det gå over. Men jeg kommer til å fortsette å gå turer selvom det gjør vondt og jeg ikke klarer å sette opp farta som jeg vanligvis gjør, ellers stivner jeg helt. Men jeg må ta pause med annen trening jeg driver med hjemme. Så får bare håpe det kun varer noen få dager og ikke i ukevis. Men det har vært mye verre før, med kramper og jeg kunne nesten ikke ligge uten å ikke komme meg opp, få på sko osv. Tror det hjalp litt å bli mer aktiv og gå ned i vekt. Får håpe det verste gir seg til 17.mai.

Da har jeg fått lagt meg etter en veldig lang dag. Dagen startet 04.15 med en morgentur, var hjemme igjen ca 09.45. Spiste frokost og slappet av før dusj klokka 14. Så kom min mor og vi spiste før vi dro til Oslo igjen, jeg skulle innom Gudrun Sjödén for å prøve en kjole. Den passet, men var alt for figurnært at jeg hadde følt meg konfertabel nok i den. Synd, for kjolen het nemlig Ingrid og det hadde vært artig å hatt en kjole med mitt navn, men ikke vits å bruke mye penger på en kjole som blir liggende. Så det ble heller en annen kjole. Så da har jeg litt å velge i hvis det blir fint vær på 17.mai eller andre dager i sommer. Så gikk vi litt rundt før teatret åpnet. Vi skulle se Evita på Oslo Nye teater for andre gang. Det var rett og slett bare wow denne gangen også. Veldig intens og kraftig, utrolig flott teateropplevelse! Så dro vi hjemover og jeg tok siste trening før jeg nå la meg. I morgen skal vi ta litt stolper igjen og på søndag blir det en tur på folkemuseet igjen. To nye lam har blitt født så håper å få et glimt at de nydelighetene. Men er nok litt for tidlig.

Neste uke er det tilbake til vanlig arbeidsuke igjen, men det går ikke buss til jobb hjemmefra på lenge så jeg må finne ut om jeg bare kan fortsette å gå der jeg pleier og ta buss derfra, eller om jeg må gå en annen vei. Det skal legges hele ny vei og det skal ta lang tid, men det trengs jo også, veien er ganske sliten. Så det blir nok fint til slutt, må bare finne ut åssen der gjøres med buss osv.

Bildet øverst er fra i dag tidlig på morgenturen til Huk badestrand. Har flere bilder derfra, se på min Instagram på Ingridmv_88 for å se fler.

Dette er antrekksbilder for i kveld, bukse og skjorte fra Zizzi, sko fra Fila og jakke fra Hm. Følte meg utrolig fresh altså. Artig med klær for tiden, liker å være litt kreativ i klesstil når det kommer til farger osv, og det blir mye lettere framover. Blir artig å kunne ta på seg fine sommerkjoler og ta fine bilder.

Da ønsker jeg dere som leser en god natt så blogges vi nok snart igjen.

Det var den uka. Arbeidsdag i går og i dag, fri resten. Digg! Jeg har til vanlig fri onsdag og fredag, og når fredag blir inneklemt blir det en fridag uansett. Det er jo deilig da! Men neste uke blir vanlig tredagers igjen før en ny langhelg pga 17.mai og fri mandagen etter. Skulle hatt mai sine fridager litt oftere eller? Annenhver måned eller noe? Hadde ikke gjort noe. Men da går iallfall mai fort. Og i juni skal jobben på Kieltur, og jeg får ha med min mor pga at jeg trenger ledsager på sånne turer, har ledsagerbevis så får litt goder pga den også feks på noen teatre og museer. Skulle hatt den for lenge siden, mange år siden, men søkte i fjor og fikk den ganske raskt. Og etter juni er det sommerferie å se fram til, og da går det også veldig fort frem mot høsten som har mye opplevelser med seg og da er det heller ikke lenge til jul igjen. Men trenger ikke den tidlige vinteren fra i fjor altså. Uansett, nå har jeg denne langhelgen i vente. Og da håper jeg på greit vær så vi kan ta noen stolper. Jeg må uansett også gå turene mine og trene. Blir litt roligere i dag pga hodepine, men håper på full fart igjen i morgen. Da var jeg ferdig med bablingen min for nå, er bare litt ivrig, hehe.

Dagen i dag startet 04.15. Min mor og jeg skulle ut på stolpejakt og fullføre Grünerløkka og Sagene kartene. Vi slo sammen disse kartene og det var langt mellom stolpene så det ble mye gåing de to dagene vi har holdt på med dem, men nå er de fullført. Og vi har et kart til vi holder på med, og det er mange andre kart vi har lyst til å starte på. Jeg har lyst til å bare reise rundt i Norge og bare ta tusenvis av stolper, rett og slett bare dra på en stolpeturne!

I dag måtte jeg også validere månedskortet mitt igjen, jeg legger på penger når uførepensjonen har kommet inn og noterer opp når jeg må validere, det er nemlig et kronglete system dette her syns jeg. For når jeg har kjørt buss og T-bane opplevde jeg to forskjellige ting ved å reise uten å ha validert kortet. På bussen fikk jeg nærmest kjeft for å ikke ha validert, men de gjorde det for meg og sa at neste gang ble det bot for det ble sett på som å ikke ha billett hvis kortet ikke er startet på en ny måned, altså validert. På T-banen var det en eldre dane som gjorde det for meg uten å nevne bot engang. Men det å validere er et kapittel for seg selv altså! For på bussen er jeg ikke garantert å få gjort det for enten virker ikke maskinen eller sjåføren bare vinker meg inn. Og på bussterminalen har de fjernet alt av sånne maskiner som validerer. Skrev en Mail til dem i stad om det så får man se hva man får til svar, sikkert noe om app osv. Hadde jeg vært interessert i å ha månedskort på app så hadde jeg vel hatt det for lenge siden, hadde jeg ikke det da?! Men jeg vil ikke ha alt på mobilen. Så for å få validert må jeg rett og slett på T-bane stasjonen. Hjemme og på Lillestrøm er det ingen mulighet heller. Så hvis jeg ikke har fått validert fordi det ikke er mulighet og hvis det blir billettkontroll blir det bot på 1500kr, selvom jeg har kortet! Jeg syns det er helt urimelig jeg altså! Det bør finnes flere muligheter for å validere! Hvor mange ganger har jeg skrevet validere nå egentlig? Nei, over til noe annet.

Jeg har jo vært medlem på Vektklubben lenge nå, logger kalorier og hva jeg spiser på appen deres og har blogget litt hos dem, leser forum osv. Nå har de startet en 30 dagers utfordring hvor jeg vil få tips til mat, trening og mye annet for å hjelpe livsstilsendringen, bli mer motivert, få litt hjelp til råd og tips rett og slett. Jeg meldte meg på i går og fikk første tips i dag. Men jeg skulle nok startet på en ukedag for i morgen skal vi på teater og middagen var allerede bestemt i dag. Men fra mandag blir det nok lettere å følge planen. Men jeg skal gjøre det jeg kan. I dag var heldigvis treningstipset å gå en tur, og det startet vi dagen med. Så dette blir interessant å følge framover, se om livsstilsendring blir mer motiverende osv. Men blir et treningstips å dra på treningssenter finner jeg på et eget alternativ for det skjer bare ikke.

I går var min mor så grei og hentet pakken min på Zizzi på senteret. Når jeg bestiller klær på Zizzi så bestiller jeg hent i butikken på nærmeste senter også. Ja, jeg kan kjøpe klær i butikken, men dette var treningsklær som de ikke hadde i butikk, jeg skrev tidligere om at jeg måtte innom to forskjellige butikker og de hadde ikke treningsklær inne så jeg måtte til slutt bestille og bare satse på at det passet. Og jeg var på jobb og min mor jobber kveld denne uka så hun hadde tid og var så grei at hun gadd, hun skulle uansett kjøpe kattemat til Nano så det passet jo bra. Og da jeg kom hjem etter jobb i går og etter en to timer lang lur med Nano på fanget åpnet jeg og prøvde klærne. Jeg bestilte altså en joggebukse og en treningstopp i tillegg til hverdagstopper. Treningsklærne passet heldigvis så ingenting blir sendt tilbake.

I dag, 1.mai er jo fri fra jobb og fint vær og det har åpnet nye stolpejakt-kart i Oslo nå så ta tok jeg sjansen på å teste ut treningsklærne. Vi dro til Sagene og jobbet oss nedover. Vi fant masse stolper og nådde et nytt nivå på begynte kart. Og vi har planer om en ny tur allerede fredag morgen.

-Under 120kg -Det gikk ikke denne gangen. Var nok for mye å gå ned på kort tid, startet jo midt i måneden. Men jeg tar ikke dette så veldig tungt egentlig. Det skjer når det skjer. Ikke noe å stresse med. Ny måned, nye muligheter!

-Ta sunne valg i mat og drikkeveien -Det vil jeg si jeg klarte bra. Holdt usunnheter til helgene.

-Bruke tannlegen som motivasjon til å ligge unna visse ting på hverdager. -Det har jeg klart bra.

-Gå mer på stolpejakt -Vært veldig ivrige i helgene. Gått lange fine turer ellers også. 

-Gå mer turer generelt. -Gått en tur hver dag.

-Gå 10’000 skritt oftere -Gått mellom 10-20.000 skritt hver dag.

-Trene mye mer med appene jeg har og betaler for å ha. -Har avsluttet abonnement på to stykker og funnet en ny en jeg har startet å trene med. Den heter LazyFit.

-Pynte meg litt når jeg skal på teater -Vil ikke si jeg har pyntet meg så veldig, men har da sett greit ut uansett tenker jeg.

-Lese ut et par bøker iallfall -Har klart å lese ut en bok. Jeg har best tid til å lese på dass eller når jeg har lagt meg. Men i det siste når jeg har vært mer aktiv har jeg vært mye mer trøtt om kvelden og ikke orket å lese. Men jeg jobber med saken.

-Gå mer til og fra jobb -Jeg har gått et par holdeplasser på vei til buss. Og jeg har gått til en holdeplass et stykke unna for buss hjem. Ellers har jeg gått en tur før jeg tok bussen.

-Prøve ut fler oppskrifter på vektklubben -Her feilet jeg veldig! Skjerpings!

-Ha sunne og varierte matpakker på jobb. -Dette gikk veldig bra, spiser som regel sunne matpakker uansett.

Nå har jeg en ny måned å fortsette på, noe jeg skal. Hadde ikke vært dumt å trene fram til jeg skal på båttur i juni. Ha noe å trene seg fram til, noe å se fram til.

Dette er hva jeg vil jobbe med og har allerede jobbet med denne måneden, og andre måneder også forsåvidt, men vil gjøre det enda litt mer motiverende å holde på med.