Gode og sunne matvalg på tur

Categories Turer og opplevelser

Da var det tilbake til hverdagen igjen etter en veldig fin båttur på Colorline Fantacy med jobben. Første kvelden ble litt spolert da jeg måtte legge meg på lugaren før showet startet kl. 19 pga mye sjø og jeg orket ikke mer. Men jeg brukte sjøsykearmbånd og ble egentlig aldri veldig dårlig, bare uvel og at det hjalp å ligge. Første året var mye verre, da var jeg i seng 19 og klarte ikke å komme meg ut av senga for å ta på pysj før 04 og da skulle jeg opp om to timer og ta piller. Men sånn var det heldigvis ikke nå og det er jeg glad for. Holdt ut mye lenger andre kveld, fikk sett show, spilte litt og sjekket ut båten mer. Håper på fler sånne turer for det er veldig koselig. Og vi fikk lugar med vindu og det var helt supert! Jeg koste meg veldig på lugaren altså, vindu, tv og kryssord og man kan nesten bo der.

Første kvelden var det buffet til middag. Og det er veldig fint for det er så mye godt å velge i! Verste med det er køene som aldri beveger seg. Da merker jeg det på humør og tålmodighet, jeg er virkelig ingen kø-person. Men så var det å velge smart og sunt. Jeg syns det er veldig lett egentlig. Jeg valgte litt forskjellig, som laks, ris, kald kalkunsalat som var helt nydelig, noen poteter og brokkoli. Andre porsjon tok jeg mer av den kalkunsalaten og noen kylling nuggets som også var veldig gode. Til dessert valgte jeg sjokolademousse med vaniljesaus og en creme brulee, den var ikke noe god så muttern fikk den. Og jeg drakk solo til. Men hvis jeg skal gå å hente mat selv så er jeg avhengig av å sitte ytterst så det blir lett for meg å gå. Jeg gidder ikke sitte trangt mellom folk og presse meg forbi mellom trange plasser og stoler altså. Jeg er veldig klar over min størrelse og vil ikke plage folk med valker i fjeset mens de spiser.

Andre kvelden hadde vi bord på Oceanic A La Carte, og der fikk vi servert ved bordene, noe som også er veldig fint. Da slipper jeg å bekymre meg om hvor jeg sitter også og satt da ved vindu og fikk sett når vi kjørte under Storebelt broen. Til middag fikk vi oksefilet og panna cotta til dessert, veldig godt! Og jeg valgte solo som drikke denne kvelden også.

Til frokost tok jeg en tallerken med vannmelon, brød med ost og paprika, agurk, men så tok jeg også noen frokostpoteter og smakte på litt annet som så litt godt ut, men prøvde å holde måten med valgene. Til drikke ble det eplejuice. Da var det ikke lunsj før i to tiden.

Jeg syns jeg var flink med valgene mine, for det meste sunt, med litt smak av litt annet. Men det er tydelig at tyskere har andre matvaner, for frokostpoteter og små pølser er noe jeg ikke er vant til å se på frokostbordet. Og veldig mange av dem på båten var veldig store også, noe som også ga motivasjon til å ta sunne valg og holde meg til de to rundene jeg tok.
    

Og jeg har ikke gått opp noe nevneverdig i vekt heller, ikke annet enn det som er forventet. Så det blir bare å fortsette med trening og gå turer nå framover igjen. Trente ikke på båten, men vi fikk gått endel i trapper og når vi var på land i Kiel.

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *